» Domov

» Akupunktura

» Estetski posegi

» Cenik

» Kako do nas

» Kontakt

» Akcije in novosti 

 

 

» Trajna laserska depilacija

» Benigne kožne spremembe

» Vene

» Kapilare

» Brazgotine po aknah

» Hipertrofične brazgotine

» Fotopomlajevnje

» Ablativno fotopomlajevanje

» Odstranjevanje gub

» Drugo

 


  Minimalno ablativno fotopomlajevanje (photorejuvenation) in laserski piling 
 

Koža je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice ali epidermisa, usnjice ali dermisa in subdermisa ali podkožja. Povrhnjica ščiti telo pred zunanjimi vplivi, usnjica vsebuje kožne priveske kot so dlačice, znojnice.., podkožje služi kot toplotna zaščita telesa.

Osnovni vzrok staranja kože je zmanjšana aktivnost fibroblastov in vezivnega tkiva ter zmanjšana napetost in debelina kolagenskih vlaken v papilarni plasti usnjice. Minimalno ablativno fotopomlajevanje je lahek laserski piling, odstrani se povrhnjica in delno usnjica, iz kožnih priveskov v tednu dni zraste nova povrhnjica. Poškodba kože, ki nastane, spodbudi aktivnost celic, ki izdelajo kolagen. Z nastankom novega kolagena je koža bolj napeta in elastična

Čas okrevanja kože po posegu je zelo kratek, koža pa je v nekaj dneh obnovljena, brez pigmentacij, roževinastih sprememb in manjših gubic. Poseg večinoma ni potrebno ponavljati, v primeru nezadovoljivega rezultata se poseg ponovi najhitreje v 3 – 9 mesecih.

Izbiramo med površinskim in globjim ablativno pomlajevanje, ki se razlikujeta v tem, kolikšen del usnjice zajamemo s posegom, kakšen je učinek, in časa, ki je potreben za obnovitev kože.

Po površinskem posegu svetujemo uporabo zaščitne vlažilne kreme, večkrat dnevno je potrebno obrisati obsevano področje z mrzlo vodo, ki ji dodamo žličko soli.

Ob globjem peelingu je dodatno potrebno redno jemanje protivnetnih zdravil pet dni po posegu in mazanje kože s antibiotičnimi mazili.