» Domov

» Akupunktura

» Estetski posegi

» Cenik

» Kako do nas

» Kontakt 

» Akcije in novosti

 

 

» Trajna laserska depilacija

» Benigne kožne spremembe

» Vene

» Kapilare

» Brazgotine po aknah

» Hipertrofične brazgotine

» Fotopomlajevnje

» Ablativno fotopomlajevanje

» Odstranjevanje gub

» Drugo

 


  Trajno odstranjevanje dlačic

Dlačice trajno odstranjujemo z uporabo laserja FOTONA Nd: Yag. Laserski žarek selektivno razpoznava pigment v dlačici, se v pigmentu (melaninu) absorbira in toplotno uniči dlačico.  Laser deluje na mešiček dlačice v anageni fazi (obdobju aktivne rasti dlačice), ko je dlaka visoko metabolično aktivna in občutljivejša za toploto. Rastni cikel dlačic po telesu je različen, odvisen od dela telesa.

Tkivo okrog dlačice ostane nepoškodovano, mešiček dlačice pa je za vedno uničen. Globina penetracije laserskega žarka dovoljuje uničenje najglobljih foliklov dlačic in ne poškoduje kože.  

Da zagotovimo trajno depilacijo, je potrebno postopek laserske depilacije večkrat ponoviti, da laser deluje na vse dlačice v fazi rasti. Poleg tega je metoda uspešnejša, kadar so dlačice močnejše in temnejše, koža pa svetla in tanka, na učinkovitost laserje vpliva tudi hormonsko stanje posameznika. Stranski učinek laserja je sinhroniziranje rasti dlačic, kar pomeni, da se po prvem obsevanju lahko število dlačic navidezno poveča. Ker pa so tako vse dlačice v fazi rasti (anageni fazi), je drugo obsevanje učinkovitejše.

Dva do tri mesece pred posegom odsvetujemo sončenje, štiri do pet tednov pred posegom je prepovedano puljenje, uporaba voskov in krem za depilacijo ter elektroliza dlačic. 

Po posegu je obsevano področje lahko pordelo in otečeno, rdečina lahko traja do dva dni.  Dlačice začnejo izpadati v dveh do treh tednih po obsevanju, večinoma je učinek viden šele po drugem obsevanju. Odsvetujemo sončenje 3 do 4 tedne po posegu in uporabo agresivnih mil ali krem, sicer pa je nega kože takšna, kot ste vajeni. 

Glede na mesto posega vas na ponovni poseg naročimo najhitreje po 4 tednih in najkasneje po treh mesecih, vendar se poseg opravi le, če je prisotna nova rast dlačic. Že po prvem obsevanju se število dlačic statistično zmanjša na polovico, po drugem lahko povsem izginejo, vendar se čez leto dni ponovno pojavijo. Za trajno odstranitev so potrebna vsaj 4 obsevanja, največkrat pa 6 do 10 obsevanj tekom dveh let.