» Domov

» Akupunktura

» Estetski posegi

» Cenik

» Kako do nas

» Kontakt 

» Akcije in novosti

 

 

» Trajna laserska depilacija

» Benigne kožne spremembe

» Vene

» Kapilare

» Brazgotine po aknah

» Hipertrofične brazgotine

» Fotopomlajevnje

» Ablativno fotopomlajevanje

» Odstranjevanje gub

» Drugo

 


  Lasersko odstranjevanje gub

Koža je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice ali epidermisa, usnjice ali dermisa in subdermisa ali podkožja. Povrhnjica ščiti telo pred zunanjimi vplivi, usnjica vsebuje kožne priveske kot so dlačice, znojnice.., podkožje služi kot toplotna zaščita telesa.

Osnovni vzrok staranja kože je zmanjšana aktivnost fibroblastov in vezivnega tkiva ter zmanjšana napetost in debelina kolagenskih vlaken v papilarni plasti usnjice. Pri laserskem odstranjevanju gub se odstrani povrhnjica, v globjih plasteh kože pa nastanejo mikropoškodbe, ki spodbudijo delovanje fibroblastov in nastanek novega kolagena. Rezultat je na izgled mlajša koža, brez pigmentacij, gub.

Povrhnjica se obnovi v enem tednu po posegu, v tem času koža potrebuje posebno nego (večkrta dnevno izpiranje s sterilno tekočino, uporabo posebnih mazil). Rdečica na obsevanih predelih je lahko prisotna še več tednov po posegu. Ker je odstranjena zaščitna plast kože, je potrebno po posegu jemati antibiotik, v primeru okužbe z herpes virusom pa tudi protivirusna zdravila.

Občasno je potrebno več kot en poseg za željeni učinek, v tem primeru se postopek ponovi v 3 – 9 mesecih.