» Domov

» Akupunktura

» Estetski posegi

» Cenik

» Kako do nas

» Kontakt 

» Akcije in novosti

 

 

» Trajna laserska depilacija

» Benigne kožne spremembe

» Vene

» Kapilare

» Brazgotine po aknah

» Hipertrofične brazgotine

» Fotopomlajevnje

» Ablativno fotopomlajevanje

» Odstranjevanje gub

» Drugo

 


  Odstranjevanje znamenj

Seboroične keratoze, prirojena nesusupektna znamenja, klavusi oziroma kurja očesa in bradavice so nenevarne spremembe, ki jih odstranjujemo z laserjem. Za nekatere od teh sprememb je že s prostim očesom jasno, da so nenevarne, medtem ko je pri nekaterih potrebno najprej opraviti dermatoskopijo (dermatolog s posebno osvetlitvijo in pod povečevalnim steklom oceni izgled znamenja).  

Koža je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice ali epidermisa, usnjice ali dermisa in subdermisa ali podkožja. Vse naštete spremembe ležijo v epidermisu oziroma v zgornjih delih dermisa, kjer potekajo tudi živčni končiči, zato je odstranjevanje boleče. S FOTONA Er:Yag laserjem odstranimo spremenjene dele kože, iz globjih plasti dermisa zraste nova povrhnjica. Poseg tako ne zapušča brazgotin. 

Celjenje predvidoma traja 7 do 10 dni, po posegu je na področju znamenja lahko prisotna hipopigmentacija več mesecev. Tekom celjenja se koža lahko večkrat dnevno vlaži za boljši končni rezultat. Odsvetujemo sončenje 2 do 3 mesece. Posega ni potrebno ponavljati.