» Domov

» Akupunktura

» Estetski posegi

» Cenik

» Kako do nas

» Kontakt 

» Akcije in novosti

 

 

» Trajna laserska depilacija

» Benigne kožne spremembe

» Vene

» Kapilare

» Brazgotine po aknah

» Hipertrofične brazgotine

» Fotopomlajevnje

» Ablativno fotopomlajevanje

» Odstranjevanje gub

» Drugo

 


  Brazgotina po aknah

Akne so zamašene kožne pore, v katerih nastane vnetje zaradi na koži prisotnih bakterij. Akne so del odraščanja, prilagajanja kože na hormonske spremembe. Večinoma težave s kožo minejo same, ob primerni negi. Pri posameznikih pa so akne lahko hujše, ne reagirajo na antibiotično terapijo in zapuščajo brazgotine, ki jih je možno zmanjšati s pomočjo FOTONA Er:Yag laserja.

Pri posegu se odstrani povrhnja plast kože (epidermis) in del (dermisa), nova koža nastane iz ostankov kože ob dlačicah in kožnih žlezah.

Po posegu bomo na obsevano področje aplicirali antibiotično mazilo, ki ga nato večkrat dnevno odstranite skupaj s krasticami s sterilno tekočino.. Sedmi dan po posegu pričnete z uporabo vlažilne kreme. Pet dni po posegu je potrebno jemati antibiotik, protivirusna zdravila v primeru okužbe z virusom Herpes Simplex.

Teden dni po posegu je lahko prisotna oteklina, rdečina pa je vidna še vsaj 4 tedne. Odsvetujemo sončenje še tri mesece po posegu. Rezultat je napeta koža brez brazgotin in gubic, na izgled mlajša, učinek traja več let.