» Domov

» Akupunktura

» Estetski posegi

» Cenik

» Kako do nas

» Kontakt 

» Akcije in novosti

 

 

» Trajna laserska depilacija

» Benigne kožne spremembe

» Vene

» Kapilare

» Brazgotine po aknah

» Hipertrofične brazgotine

» Fotopomlajevnje

» Ablativno fotopomlajevanje

» Odstranjevanje gub

» Drugo

 


  Odstranjevanje ven do 4mm

Podkožne vene so izrazite vene, vidne predvsem na nogah, ki se v določenih pogojih lahko močno razširijo, takrat nastanejo takoimenovane krčne žile. Nastanek razširjenih žil je povezan z dolgotrajnim stanjem, nosečnostjo ali prekomerno težo. Pomembno vlogo igrajo tudi genetski dejavniki, ki določajo čvrstost žilne stene. 

Vene do debeline 4 mm uspešno odstranjujemo z laserjem Nd:Yag. Gre za zelo učinkovit laserski sistem, ki ga lahko uporabljajo samo zdravniki.Laserski žarek deluje na rdeče krvne celice, ki se pretakajo v notranjosti žil. Rdeče krvne celice vsebujejo barvilo hemoglobin, ki veže nase tako kisik za prenos po krvi, kot tudi laserske žarke. Žarek sprosti toplotno energijo, ki uniči žilno steno od znotraj in žila propade. V primeru, da so žile širše od 4 mm, je učinkovitost laserskega žarka slabša, saj vso energijo odda celicam, ki so bližje površini, del žile v globini pa ostane kljub obsevanju prehoden. 

Število posegov je odvisno od debeline žile, širše modre žile potrebujejo 3 - 4 laserske osvetlitve, da odmrejo, poseg ponavljamo na 6 tednov. 

Po posegu lahko pride zaradi odmiranja žilne stene na obsevanem področju do manjše otekline in rdečine. Področje po posegu zato hladite, večkrat dnevno je potrebno kožo navlažiti. 3 dni po posegu  svetujemo tudi kompresijsko povijanje nog, odsvetujemo aktivnosti, zaradi katerih bi lahko prišlo do povišanja krvnega tlaka (vsi športi) oziroma povečanega pretoka krvi skozi kožo (solarij, savna), svetujemo tuširanje z nižjimi temperaturami vode. 3 do 4 tedne odsvetujemo sončenje, kremo z viskoim zaščitnim faktorjem pa ob izpostavitvi soncu uporabljajte 6 tednov.

Po posegu lahko pride zaradi odmiranja žilne stene na obsevanem področju do manjše otekline in rdečine. Področje po posegu zato hladite, večkrat dnevno je potrebno kožo navlažiti. 3 dni po posegu  svetujemo tudi kompresijsko povijanje nog, odsvetujemo aktivnosti, zaradi katerih bi lahko prišlo do povišanja krvnega tlaka (vsi športi) oziroma povečanega pretoka krvi skozi kožo ( solarij, savna), svetujemo tuširanje z nižjimi temperaturami vode. 3 do 4 tedne odsvetujemo sončenje, kremo z viskoim zaščitnim faktorjem pa ob izpostavitvi soncu uporabljajte 6 tednov.